Română English

Dezvoltarea turismului

Turism

Trasaturile comune care stabilesc conditiile de baza si definesc amplitudinea gradului de practicare a celor mai variate genuri de activitate turistica din tara noastra sunt reprezentate prin factori naturali, culturali-istorici si economici.
Fiecare priveliste, are o viata linistita sau agitate. Exista colturi din natura ascunse in care peisajul si viata putinilor oameni pastreaza nealterat caracterul lor original. Un asemenea colt este inca zona noastra unde gasim tot atatea posibilitati de dezvoltare ca si in alte regiuni pitoresti ale tarii.

Consideram, ca ceea ce vrem sa intreprindem acum – dezvoltarea turismului rural – ar pune in valoare potentialul turistic al acestei zone si prin popularizarea ce se va face, ar atrage tot mai multi dornici sa viziteze obiectivele din regiune si care va duce implicit la dezvoltarea acestor asezati precum si la prosperitatea locuitorilor.

Pentru vizitatorii care vor fi cazati in locuintele din apropierea satului Bizusa, acesta este un prim loc pentru vizitare, recreere datorita aerului ozonat, chiar tratament, fiind inconjurata de locuri deosebit de pitoresti, amplasta la 238 m altitudine, inconjurata de cateva culmi deluroase ( Dreahota, Osoi) care se mentin intre 380 si 420 m altitudine, subliniind caracterul depresionar al micului bazinet de eroziune, care adaposteste instalatiile balneare si parcul.

Tot pentu agreement se pot practica pescuitul sportiv in Somes si vanatul in padurile de foioase din jur (iepuri, vulpi, mistreti).

Iubitorii de excursii mai scurte sau mai lungi pe jos, cu bicicleta sau cu masina gasesc locuri deosebit de pitoresti.

Ocrotirea naturii

Back to top

Pe langa cercetarea potentialului turistic al acestei zone, o problema de mare importanta o constituie si ocrotirea naturii, salvarea acestor zone pitoresti de la degradare si distrugere.

Toate obiectivele depistate, vor putea fi valorificate din punct de vedere turistic, numai in felul in care ele se prezinta in momentul de fata, ramanand nealterate, doar aducandu-li-se cateva amenjari necesare scopului urmarit.

Echilibrul in cadrul mediului geografic nu trebuie nu trebuie distrus in aceasta zona atat de pitoreasca. Trebuie sa ne convingem de efetele poluarii, in cazul construirii unor intreprinderi industriale si de faptul ca ocrotirea mediului inconjurator constituie o mare actiune cu responsabilitate sociala, patriotica si in acelasi timp internationala. Mediul inconjurator trebuie pastrat pentru ca el ofera spatiul vital nu numai oamenilor de azi, dar va trebui sa ofere conditii cat mai optime si generatiilor viitoare.

Omul trebuie sa joace un rol constient in exploatare mediului, in acest caz, rentabilitatea poate fi imbinata in mod fericit cu conservarea integritatii sale. Speram ca prin dezvoltarea agroturismului sa putem oferi vizitatorilor toate cele descrise si care sa le fie un prilej de deconectare de la toate grijile zilnice.

Back to top